Noi, putem să nu fim ca ei…

Prea ne luăm după ceilalți, nu știm să fim noi, de fiecare dată când vedem că cineva are un obiect nou, ni-l dorim și noi indiferent dacă dispunem de bani sau nu, ne atrage telefonul colegului de bancă, blugii rupți a unei fete de vârsta noastră, sau să punem pe facebook poze cu noi, dormind cu capul pe bancă, și scriind la descriere că eram la ora de mate, română, etc. Nimeni nu poate face nimic, fără ca altcineva să nu-l copie. Trist e faptul că sunt copiate doar lucrurile rele, lucrurile care ne denigrează și ne afundă în mediocritate, iar lucrurile de bun-simț, lucrurile bune, sunt ignorate și considerate anormale. De ce să fim noi, nu? De ce, dacă putem foarte bine să ne luăm și noi samsung galaxy, că așa are colegul de serviciu, colegul de clasă, fie că ne place sau nu un lucru, noi îl obținem, și nu de dragul acestuia, ci de dragul de a-i dovedi celuilalt că și noi putem, și noi suntem în stare. 

În fiecare zi, văd la liceu cum majoritatea elevilor de cl. IX-a sunt înconjurați de elevi mai mari, care îi supune unor tratamente halucinante pentru a fi acceptați în cercul lor de prieteni. Nu pot concepe acest lucru, și nu pot înțelege cum de aceștia se lasă controlați, de dragul timpului când vor fi considerați de ceilalți, șmecheri, când le va merge duhul prin școală cum că sunt periculoși, sau alte lucruri de genul. 

Ce trist să vedem toate acestea. În fața Domnului nimeni nu-i periculos, nimeni nu-i șmecher…

Ce deviere de la drumul cel bun, ce pierdere de timp și de suflet. Se îmbolnăvesc oamenii de atât tupeu și de atâta nesimțire,încât ai început să nu le mai suporți mirosul de neobrăznicie, mediocritate și incultură. 

Imagine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s