De ce citesc?

Probabil că și voi ați fost întrebați cândva acest lucru, și fiecare ați răspuns așa cum ați simțit.

Eu, pe lângă faptul că-mi place să trec de foarte multe ori în lumea unui roman, ador să citesc fiindcă pot învăța din fiecare roman câte ceva, fiindcă în unele povești, personaje, întâmplări bune sau mai puțin bune, mă regăsesc.

Citesc fiindcă cititul e singurul lucru care mă relaxează cu adevărat, altfel mă detașez de problemele cotidiene, uit de mine, și pot fi orice personaj îmi doresc eu, dintr-o carte.

Pentru mine, cărțile sunt ca drogurile, zilnic trebuie să-mi administrez o doză de lectură, dacă nu fac asta, încep să mă uit pe mine.

Astăzi, după ore bune de petrecut în fața calculatorului, mi-am permis să mă retrag timp de o oră în fotoliu cu o carte în mână, în timp ce razele soarelui scăldau natura în lumină și căldură.

Mi-am centrat atenția asupra unei cărți de psihologie, deoarece înclin să dau mai departe în acest domeniu, sunt într-o continuă explorare a lucrurilor dar și a persoanelor din jurul nostru.

Revenind la întrebarea, de ce citesc? – consider că nimic nu-i mai frumos decât să te înfrupți câteva ore pe zi din paginile unui roman, ce înșiră o poveste fictivă sau reală, indiferent de ce natură, aceasta transmite cititorilor interesul de a o parcurge până la final.

Astfel, mereu sunt într-o continuă căutare a poveștilor care te încearcă, îți transmite o serie de sentimente pozitive sau mai puțin pozitive, depinde de contextul poveștii, și care te determină să regreți la final, că a luat sfârșit.

Finalizarea de citit a unei cărți este ca despărțirea temporară cu un prieten bun. De ce spun temporară? Fiindcă cartea o poți reciti, deși există riscul să nu-ți mai placă la fel de mult ca prima dată.

Dragii mei, ce să vă mai spun, decât CITIȚI, citiți ceea ce vă îndeamnă inima și mintea, nu gura lumii, că de veți citi ce vor alții, nu veți avea nicio satisfacție proprie.

O zi în care n-ai citit câteva pagini dintr-o carte, e ca o zi în care mintea doarme leneșă, iar sufletul nu contenește să mai deschidă lacătele și să-și îndeplinească visele.

Imagine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s